WERKWIJZE

Met dit stappenplan wil ik  je een beeld geven van hetgeen je kunt verwachten als ik voor jouw woonhuis of kantoor een ontwerp mag maken. 
Uiteraard wordt dit geheel afgestemd op jouw wensen. Wil je alleen maar een kleuradvies voor die ene wand in de woonkamer? Ik help je graag! Of ben je een projectinrichter en kun je in drukke tijden wel iemand gebruiken die je uithelpt bij het ontwerpen / tekenen, ook dat doe ik meer veel plezier en passie.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken!

KENNISMAKING

Een goed ontwerp/advies begint met een goed gesprek. Jullie vertellen over de wensen en eisen die jullie hebben en ik laat zien wat jullie van mij kunnen verwachten. Aan de hand van dit gesprek maak ik een Programma van Eisen (PvE) dat als basis zal dienen voor het verdere vervolg.

OFFERTE

Op basis van ons kennismakingsgesprek en het opgestelde PvE, maak ik een offerte voor de besproken werkzaamheden.         

ONTWERP

Op basis van de wensen en eisen ga ik aan de slag met het maken van het ontwerp. Ik maak de ontwerpen in 3D, waardoor jij als klant een goed beeld krijgt van hoe jouw (woon)ruimte eruit kan gaan zien. 

PRESENTATIE

Zodra het ontwerp klaar is, maken we een afspraak en kom ik het plan presenteren. We lopen samen door het 3D ontwerp en kunnen tijdens de presentatie meteen dingen aanpassen of andere opties toevoegen. Op deze manier komen we samen tot een ontwerp dat geheel aansluit bij jullie wensen en eisen. 

DEFINITIEF ONTWERP

Na de presentatie worden de laatste puntjes op de i gezet en wordt het ontwerp definitief gemaakt. Alle keuzes worden vastgelegd en verwerkt in een presentatie en 3D animatie.  Dit wordt naar jou toegestuurd en vormt de basis waarop het plan uitgevoerd kan gaan worden.

ONTWERP KLAAR, WAT NU?

Nu hebben jullie een ontwerp dat helemaal is afgestemd op jullie wensen, maar wat nu?
Welke stappen moeten er genomen worden om dit ontwerp tot uitvoering te brengen?
Hieronder laat ik je de mogelijke vervolgstappen zien. Deze kun je zelf uitvoeren, maar hier kan ik je ook bij ondersteunen.

MAATWERK MEUBILAIR

Als er in het ontwerp maatwerk meubilair is ingetekend, dan kan ik dat voor je uitwerken met materialisatie en maatvoering, zodat het door een interieurbouwer gemaakt kan gaan worden.

MATERIALISATIE

Bij het definitief ontwerp zijn de hoofdkleuren bepaald en is er een sfeer neergezet, die in het uiteindelijke plaatje gerealiseerd zou moeten worden. Dit kan verder uitgewerkt worden in een materialen bord waarbij alle voorkomende materialen worden opgenomen.

PERSONAL SHOPPER

Ben je aan het shoppen voor je nieuwe meubilair en zie je door de bomen het bos niet meer? Ik ga graag samen met jou op pad om te kijken welke meubels het beste passen binnen het ontwerp en jouw budget.

KOSTENRAMING / BEGROTING

Wil je overzicht houden in de kosten die de verbouwing / inrichting met zich mee brengt, dan kan ik een kostenraming voor je maken. Indien gewenst kan deze gedurende de gehele uitvoering van het project bijgehouden worden, zodat je altijd up to date bent en weet waar je aan toe bent.

BEGELEIDING TIJDENS UITVOERING

Voordat een aannemer of interieurbouwer aan de slag gaat, is het goed om alle details door te spreken, zodat iedereen hetzelfde uitgangspunt heeft. Tijdens de uitvoering ben ik beschikbaar voor eventuele vragen of onvoorziene omstandigheden.

OPLEVERING

De oplevering is altijd spannend; is het geworden zoals het gepland was? Is alles goed uitgevoerd?
Indien gewenst kan ik erbij zijn tijdens de oplevering, zodat we samen kunnen beoordelen of alles naar wens is uitgevoerd.