Waar moet je op letten als je een “kleine” ruimte gaat inrichten?
Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je de verschillende ruimtes een duidelijke plek geeft. In onderstaand voorbeeld heb ik dat gedaan door gebruik te maken van verschillende vloerafwerkingen. Hierdoor is er een duidelijk verschil tussen de zithoek en de keuken/eethoek, zonder dat er een fysieke afscherming is.
Daarnaast kun je ervoor kiezen om dit effect te versterken door de wanden in de verschillende gebieden, ook een andere kleur te geven. Je creëert nu een ruimte in een ruimte.

Een andere “fout” die regelmatig gemaakt wordt bij het inrichten van een kleine ruimte is dat er gebruik wordt gemaakt van kleine meubels. Men kiest voor een klein bankje met 1 of 2 kleine fauteuiltjes erbij. Om ruimtelijkheid te creëren, kun je veel beter voor 1 grote bank kiezen.
Tot slot nog een laatste tip;
Bekijk de dingen eens op een andere manier, waardoor een op het eerste gezicht vervelende trap zo midden in de ruimte, opeens de eyecatcher van het appartement kan worden.
Bij dit project krijgt de trap meerdere functies. Onder de trap wordt een kastenwand gerealiseerd, die voor veel extra bergruimte zorgt. De onderste treden, lopen door over de wand, waardoor de trap hier veranderd in een TV meubel. Geen losse kleine meubels, maar ook hier weer een groot element in de ruimte.

Ben je geïnspireerd door mijn ideeën en heb je zelf een appartement dat ingericht moet worden. Neem gerust contact met mij op. Dan maken we een vrijblijvend kennismakingsgesprek en kunnen we bekijken wat ik voor jou kan betekenen.