TERRASOVERKAPPING

Toen wij ons huis in 2002 kochten, waren wij een van de weinigen die de mogelijkheden van het huis zagen. Het overgrote deel van de mensen die kwamen kijken, zagen alleen maar een zeer gedateerd huis (uit 1927) en heel veel werk.

Graag neem ik jullie mee in de verbouwingen die wij thuis (veelal zelf) hebben gedaan. In dit blog laat ik jullie onze terrasoverkapping zien. We wilden heel graag een overdekt terras maken, maar daarnaast wilden we ook zo veel mogelijk licht in onze woonkamer behouden. Met een terras dat de hele middag in de zon staat, sla je de keuze voor een glazen overkapping eigenlijk al direct over. Maar wat dan?

Ik maakt een ontwerp voor een dichte overkapping, maar wel voorzien van een brede glazen rand rondom. Hierdoor biedt het schaduw op het terras, maar komt er wel nog steeds licht in de woonkamer en keuken. Om de zon te weren op de zomerse dagen, lieten we een sparing maken in het plafond, zodat we daar een rolgordijn konden plaatsen. Op deze manier kunnen we optimaal genieten van ons terras, en krijgen we nog steeds voldoende daglicht in onze woonkamer en keuken.

Uiteraard werden de buitenwanden voorzien van stucwerk en geschilderd. De garage is geschilderd in een taupe kleur, die ook in de woonkamer op de wand zit. Hierdoor loopt de wand vanuit de woonkamer, optisch door naar buiten en wordt binnen en buiten een passend geheel.

Terrasoverkapping tuin

Terrasoverkapping tuin

Terrasoverkapping tuin

terrasoverkapping

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *