HET KLEINSTE KAMERTJE

Toen wij ons huis in 2002 kochten, waren wij een van de weinigen die de mogelijkheden van het huis zagen. Het overgrote deel van de mensen die kwamen kijken, zagen alleen maar een zeer gedateerd huis (uit 1927) en heel veel werk.

Graag neem ik jullie mee in de verbouwingen die wij thuis (veelal zelf) hebben gedaan. Te beginnen met “het kleinste kamertje”. En dat is in ons geval ook wel echt een klein kamertje van net 1 vierkante meter. Geheel in stijl zoals je kunt zien:

toilet verbouwen

Zwarte glanzende tegeltjes tegen de muur, met zelfs een tegel waarin de toiletrolhouder is weggewerkt. Een een staande toiletpot met een stortbak erboven (die is op deze foto al gesloopt). Maar…. wel met zicht op de tuin!

slopen toilet

Tijdens het slopen werden we aangenaam verrast door de mooie tegelvloer die onder de lelijke beige tegels bleek te liggen. Maar helaas  moest deze eruit, om de aansluitingen eronder in orde te kunnen maken.

Omdat de ruimte zo klein is, zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om de ruimte zo efficiënt mogelijk te kunnen benutten (lees; dat manlief niet met zijn knieën tegen de deur aan hoeft te zitten). We kwamen uit bij een Geberit Monolith. Een super systeem met een ondiepe stortbak en ook nog eens makkelijk te plaatsen. Afgewerkt met een mooie glasplaat, die in verschillende kleuren te leveren is, was dit voor ons de ideale optie. De wanden zijn voorzien van stucwerk met afwasbare verf, zodat het goed schoon te maken is. Dan nog een mooie tegelvloer erbij en dan is dit het resultaat:

Verbouwen toilet

Dus zelfs van 1 vierkante meter is nog wat moois te maken! Wil jij ook aan de slag met het kleinste kamertje? Neem dan gerust contact met mij op.

2 gedachten over “HET KLEINSTE KAMERTJE”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *